UPPER WEST SIDE RETREAT

Our latest clients, who are busy professionals that spend a lot of time on the road, came to us hoping to update their upper west side retreat turning it into a beautiful space they loved to come home to. Despite the time they had been in a relationship, their schedules hadn’t allowed them to merge the space into a home that represented the two of them. Our goal was to consolidate their things, and give their entire space an update that reflected both of their tastes.

We started with paint.  The best way to transform a room is with the right paint color.  A warm, neutral gray was used in the main living space and hallways.  It gave the room new life and opened up the space.  

The Living and Dining Room

 

The floors were being refinished days before the installation so we had a blank space to work with.  After paint had dried we moved furniture back in and began re-staging.  An antique trunk that had been at the foot of their bed was moved into the living room to serve as a coffee table. It opened the bedroom up quite a bit and created a nice place to rest a glass of wine while lounging on the couch. A gallery of personal photos took shape on an empty wall bringing a personal touch to the living area.  The couple’s collection of sheet music and paperwork needed to be consolidated and we repurposed a pair of their existing storage cubes, painted them and added doors to create a console for closed off storage. 

Entryway

A mirrored entry way table brought in some glamour and a elegant way to catch mail and keys. A large hutch was replaced by a custom painted bar and was topped off with a fun piece of art and a few quirky accents.

The Bedroom

 

The clients had wanted a more modern restyling in their bedroom as well. Their inspiration was Bill's office from True Blood. Changing the mauve colored walls to a rich, dark gray was the first piece of the puzzle. Heavy damask curtains were added for drama and a blackout effect at night, as well as custom made accent pillows and Euro shams for contrast. Mercury glass lamps and wooden nightstands were accentuated by a hand stenciled wall. Rustic marquee lights displaying the first letter of the couples' names brought in a fun element of light.

Their master bathroom and hallway powder room were given the same charcoal paint that really brought in a new level of sophistication. Mounted boxes built a space for their cologne that had taken up valuable counter top real estate and glass terrariums were spaced throughout to bring a low maintenance bit of greenery to each room. 

We really wanted to give the clients a clean, neutral space that they could add onto as a couple. Something cohesive and personal they could build on in the future.